Livets steg är född!

31 juli 2008, Nyhet

Livet steg omslag

Nu är praktverket Livets steg här! Alla 560 sidor och 287 fotografier. Samtidigt som en stor utomhusutställning med de starkaste bilderna öppnar på Nybroplan i centrala Stockholm.

– Jo, tack! Bebisen mår bra, svarar Anders Ryman, pappa till verket. Men det har varit en lång graviditet!

Åtta år, närmare bestämt. Vid påsken år 2000 gjorde Anders den första dokumentationsresan. Den gick till Kautokeino i Nordnorge, där han fotograferade samiska dop, bröllop och konfirmationer. Och i augusti 2007 knöt han ihop säcken med ett finskt bröllop på den lilla ön Jurmo i Åbolands skärgård. Däremellan ligger resor till ett tjugotal kulturer i alla bebodda världsdelar.

Oavsett kultur, religion och tradition är vi människor i grunden lika – och vi har alla ett behov av att markera de steg vi tar på livets väg. Genom att fokusera på sådana ceremonier har Anders sökt visa både på den stora kulturella mångfalden i världen och på människans släktskap över kulturgränserna.

Resultatet är ett praktverk som ges ut av Bokförlaget Max Ström, samt en utomhusutställning som visas på Raoul Wallenbergs torg (Nybroplan) i Stockholm från den 5 augusti till och med den 28 september. Utställningen sker i samarbete med Stockholms kulturfestival .

(www.kulturfestivalen.stockholm.se)

Varmt välkommen till den officiella invigningen som äger rum på torget den 11 augusti kl 16!

| Share