Mer än 100 000 har sett Livets steg!

3 september 2008, Nyhet

Utställning

När fotoutställningen Livets steg, som öppnade på Raoul Wallenbergs torg (Nybroplan) i Stockholm den 5 augusti, nu har nått halvtid har den setts av mer än 100 000 människor.

– Mottagandet har varit fantastiskt! säger fotografen Anders Ryman. Efter att ha arbetat så länge med detta projekt är det oerhört glädjande för mig att människor verkligen tar till sig bilderna och budskapet.

Med bok- och utställningsprojektet Livets steg, som fört honom till mer än tjugo kulturer i alla bebodda världsdelar, vill Anders Ryman visa både på den stora kulturella mångfalden i världen och hur lika vi ändå är i grunden som människor.

Och projektet tycks beröra människor lika starkt oavsett kulturell hemvist.

– Jag har inte bara mött entusiastiska svenskar här på torget, berättar Anders, som ofta själv varit på plats för att träffa utställningsbesökare. Många från andra kulturer, både invandrare och utländska besökare, har kommit fram till mig för att spontant uttrycka sin glädje över bilderna och det de förmedlar.

Utställningen i Stockholm, som pågår till den 28 september, har nu även börjat besökas av skolklasser. På projektets hemsida kan de fritt ladda ner studiematerial.

| Share